MicroType

MicroType

е програма за машинопис, съставена от ръководство, дейности за подобряване на уменията
Оценка
3.6  (503 гласа)
Вашият глас
Резултат
4.5
Последна версия:
5.0 (За да гледате всички на)
Тази програма има 1 награда
Софтуерът MictoType е програма за машинопис, съставена от ръководство, дейности за подобряване на уменията, образователни игри и текстообработващ модул. Всички тези компоненти са комбинирани в един цялостен продукт, който ще помогне на учащите да усъвършенстват уменията си по машинопис.

Приложението включва още и нова функция, наречена Web Reporter (Уеб докладчик), която позволява на инструктора да получи достъп до отчетите на учащия през интернет и така да използва програма за дистанционно обучение.

Азбучен машинопис – включва 20 урока, които обучават за буквените клавиши, клавиши за смяна на регистъра, ИНТЕРВАЛ/НОВ РЕД, ГОРЕН РЕГИСТЪР, ТАБУЛАЦИЯ и основните пунктуационни клавиши. Всеки урок включва няколко различни дейности за изучаване на нови клавиши, комбиниране на клавиши и изграждане на умения.

Играта Key-a-Shot предизвиква учащия да подобри машинописните си умения. Доклад за урока отразява представянето на учащия за всяка дейност.

Цифров машинопис – тези 16 урока обучават относно горния ред цифри и по-често използваните символи. Секцията за цифров машинопис предоставя същите основни дейности като модула за Азбучен машинопис. Но дейностите, които се фокусират върху изграждането на умения, наблягат на изречения и абзаци едновременно.

Той/тя също може да използва функцията Timed Writings от менюто за урок, за да анализира прогреса си. Играта Connect It позволява да се печели игрово време чрез изписване на пробивни редове

Треньор за умения по машинопис – в тези 25 урока учащият може да подобри скоростта си на писане и контрола, след като е научил/а техниката за буквените и цифрови клавиши. Учащият също може да избере да работи върху подобряването на точността си. В тези 25 урока също има включени 5 урока, които ще анализират грешките и ще препоръчат на какво да се наблегне (скорост или точност) според представянето на учащия в Треньора за умения по машинопис.
Информацията е актуализирана на: